Mission Possible / Corona en huiselijk geweld
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Corona Huiselijk geweld

Scroll door tot onder de foto’s voor een nagekomen bericht bij dit verhaal.

Corona en huiselijk geweld

Er werd al voor gewaarschuwd: de lock down en de bijbehorende zelf-isolatie gaat leiden tot meer huiselijk geweld. En helaas lopen wij daar in Rusland, waar huiselijk geweld sowieso al een probleem is, ook tegen aan. Lees hier het trieste verhaal van Anastasia:

Anastasia is door de politie naar het Mission Possible Opvangcentrum gebracht. De zwangere vrouw was net uit het ziekenhuis ontslagen. Ze kwam daar met een hersenschudding, meerdere blauwe plekken en kneuzingen.

Anastasia werd regelmatig door haar man geslagen. Enige tijd geleden schoor hij zelfs haar hoofd kaal. Aan het begin van de maand, op 7 april, sloeg hij Anastasia zo erg dat de vrouw twee weken in het ziekenhuis moest blijven. Artsen waarschuwden dat als zij nog zo’n klap op het hoofd zou krijgen, hij sloeg haar met een knuppel, zij het niet zo overleven.

In het gezin is een kind van 4 maanden oud. Terwijl Anastasia in het ziekenhuis lag, bleef het kind bij haar vader, die een alcohol- en drugsverslaving heeft. Anastasia is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis, maar ze durft haar dochtertje niet op te halen omdat ze heel erg bang is voor een nieuw pak slaag.

De politie heeft een strafzaak tegen de man aangespannen in verband met het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. Maar ze kunnen het kind niet van hem afnemen omdat ze daar volgens hen geen grond voor is. Bij het controleren van de woning bleek dat aan alle huisvestingsnormen was voldaan, het huis is in orde, er is eten, het kind is schoon en goed verzorgd. Maar de politie is van plan om de man naar het politiebureau laten komen voor ondervraging en van de gelegenheid gebruik te maken om het kind op te halen en aan haar moeder te geven en hem naar de gevangenis te sturen.

Twee jaar geleden verhuisde Anastasia van Khanty-Mansiysk naar Tsjeljabinsk. Ze kreeg een baan als kapster in een winkelcentrum. Alles was goed. Ze ontmoette een man, en na enige tijd trouwden ze met elkaar. Pas later ontdekte Anastasia dat haar man drugs en alcohol gebruikte.

Het eerste wat in haar leven begon te veranderen was dat haar man haar verbood om te werken en later verbood hij haar contact te hebben met familie en vrienden. Steeds vaker begon hij fysiek geweld tegen Anastasia te gebruiken. Hun eerste kind was toen al geboren. De situatie verslechterde. De man was steeds vaker dronken en werd steeds agressiever.

Tijdens zelf-isolatie vanwege het corona-virus was hij de hele tijd thuis en nam zijn agressie alleen maar toe. Anastasia diende tienmaal een aanklacht tegen hem in bij de politie over de afranselingen, maar zonder succes. De politie hanteerde alleen maar de methode van een verklarend gesprek, maar dat had geen enkel resultaat.

Nu denkt Anastasia maar aan één ding, om zo snel mogelijk haar dochtertje te krijgen en terug te gaan naar haar moeder in Khanty-Mansiysk.

Momenteel verblijft Anastasia in het Mission Possible opvangtehuis. Mission Possible staat in contact met de politie en Kinderbescherming en doet er alles aan om Anastasia met haar dochtertje te verenigen.

Onderstaand een foto van Anastasia met haar dochtertje  in betere tijden. Er zijn foto’s gemaakt van de mishandeling als bewijsmateriaal maar die zijn niet geschikt voor publicatie.

Het horrorverhaal van Anastasia heeft een goed einde gekregen.

De baby is weer bij de moeder!

Er zijn 2 dagen verstreken sinds Anastasia naar onze opvang werd gebracht. De politie heeft twee pogingen ondernomen om het kind van de verslaafde vader op te halen en terug te brengen naar de moeder. De eerste keer dat de politie ‘s middags arriveerde, was de man niet thuis. Anastasia belde hem verschillende keren en vroeg: – Waar ben je? Maar telkens als de politie aankwam op de opgegeven locatie werd hij daar niet gevonden.

Maar laat op de avond nam de man een grote hoeveelheid alcohol, nam het kind mee en ging wandelen. Een voorbijganger zag de dronken man met de baby en belde de politie. Anastasia hield ook contact met haar man en de politie. De moeder van het meisje hield ook contact met haar man en de politie. Een aantal agenten ging naar het huisadres en toen ze daar aankwamen kwam de man net terug van zijn late wandeling. En op dat moment werd hij opgepakt.

Het kind werd naar het Mission Possible Opvangtehuis gebracht, waar de moeder is. De volgende morgen kreeg zij bezoek de Jeugdzorg; zij brachten zelfs voedsel mee.

Anastasia en haar dochtertje blijven in de opvang. Er moet een rechtszaak worden gehouden over haar man, gepland op 29 mei.

Lees hier meer over Corona in Rusland.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!