Mission Possible / Baby box programma

BabyBox project DONEER NU Steun ons Steun ons BabyBox project DONEER NU Steun ons BabyBox project DONEER NU

Het Mission Possible Baby box project

In het Baby box project worden dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen en in Rusland.

In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin. Zij hebben nauwelijks voorlichting gehad.

In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden.

Bulgarije is één van de armste landen van Europa, met een bevolking van ongeveer 7,2 miljoen mensen, waarvan ongeveer 4,4% Roma. De Roma zijn een gemarginaliseerde etnische groep aan de onderkant van de Bulgaarse samenleving. Ze leven rond het bestaansminimum door middel van seizoenswerk in de landbouw, informele arbeid en andere, soms illegale activiteiten. Alcohol- en drugsmisbruik, evenals huiselijk geweld, komen vaak voor. Woonomstandigheden zijn eenvoudig en sanitaire voorzieningen zijn vaak primitief.

De Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa. Armoede drijft hen tot bedelen, stelen en prostitutie. Het voor de ouders een last om voor hun dochters te zorgen, zodat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners – en vaak jonge tieners – zijn. Tijdens de zwangerschap hebben ze meestal geen instructies over de gezondheidszorg of het ouderschap. Meestal komen ze voor het in eerst in contact met de medische zorg als het kind geboren.

Het Baby box project van Mission Possible is een geweldige manier om exact die hulp te geven die de ontvangers nodig hebben. In het project worden moeders getraind om andere moeders in hun omgeving tot steun te zijn.

De Baby box dozen bevatten niet alleen verzorgingsproducten en kleding voor de baby maar ook educatief materiaal voor de moeder. Medische zorg en voorlichting over opvoeden van kinderen, hygiene en voeding zijn een belangrijk onderdeel van het project.

475

Babybox dozen zijn uitgedeeld

46

Moeders kregen voorlichting

12

Coördinatoren werden getraind

Steun het Baby Box project

Wij zamelen ook babykleding in. Het gaat hierbij om babykleding tot 1 jaar. Zodra wij voldoende babykleding beschikbaar hebben voor 1 pallet regelen we een transport naar Bulgarije.

De verzorgingsproducten zoals luiers, lotions babyspeelgoed en educatief materiaal worden in Bulgarije ingekocht.

Momenteel hebben we drie inzamelpunten:

  • In Noordscheschut bij fam. Strijker aan de Krakeel 26 B.
  • In Tijnje. Neem contact op via romkepatricia@gmail.com
  • In Moordrecht bij de familie Gast. Neem contact op met 0182375252
Babybox doos