Mission Possible / Artyom (1 jaar) | Tsjeljabinsk
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Iedereen zit er klaar voor. De meisjes hebben hun haren gekamd. Een schoon t-shirt aangetrokken. En ook één van de grote jongens heeft een mooie blouse aangedaan. Eindelijk is het zover. De hele ochtend hebben ze er met elkaar al naar uitgekeken, samen taart eten! Wat een groot feest. Artyom wordt vandaag 1 jaar. Zijn moeder heeft een mooie auto voor hem uitgezocht, met felle kleurtjes. Daar zal hij veel plezier van hebben!

Dat plezier gunnen we hem met heel ons hart. Artyom kan pas sinds twee maanden lachen. Dat is eigenlijk veel te laat. Daarvoor keek hij altijd strak voor zich uit. Niet verwonderlijk als je beseft wat hij al meegemaakt heeft op zijn jonge leeftijd. Toen hij 4 maanden oud was is hij, samen met zijn moeder, op straat gezet. Zijn moeder was zwaar mishandeld. Buiten was het 30 graden onder 0. De situatie was onhoudbaar. Gelukkig kwam Artyom met zijn moeder in ons opvanghuis. 

Dat was nog wel even passen en meten, want veel ruimte is er niet. Het huis is tot de nok toe gevuld met moeders en hun kinderen die anders in heel verkeerde omstandigheden zouden moeten wonen. Maar Artyom en zijn moeder konden we niet op straat laten staan. Iedereen maakte ruimte en schoof wat op. Sinds hun verblijf in het opvanghuis gaat het langzamerhand beter met Artyom en zijn moeder. Er is veel begeleiding om de band tussen moeder en zoon te laten groeien. Nu zijn we 8 maanden verder en we kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Maar eerst vieren we, heel erg dankbaar, samen de eerste verjaardag van Artyom! 

Tikkie Mission Possible Tsjeljabinsk

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!