Mission Possible / Alexei, zomerkamp Jekaterinburg | Rusland
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Rusland

In verschillende delen van Rusland heeft Mission Possible zomerkampen. De deelnemers aan deze kampen zijn kinderen en jongeren uit onze opvangcentra en uit crisisfamilies die we ondersteunen. Hun  leven wordt van jongs af aan beïnvloed door drugs en geweld. Ouders zijn verslaafd aan alcohol en drugs. De jongeren die we ontmoeten experimenteren zelf ook jong met verdovende middelen.

In de kampen heeft Mission Possible een zero tolerance beleid; alcohol, drugs en roken zijn verboden. We leren de kinderen hiermee dat het leven zonder deze middelen goed en gelukkig is. Als leiding zijn we hierin een voorbeeld voor deze kinderen.

Alexei

De 16-jarige Alexei is één van de deelnemers aan een Mission Possible zomerkamp. Hij vertelt: “Dit kamp heeft mijn leven veranderd. De eerste twee dagen vroeg ik me alleen af ​​hoe ik kon roken… Drie weken zonder sigaretten zou ik niet volhouden! Ik werd betrapt terwijl ik stiekem stond te roken. Gelukkig mocht ik blijven, ik was bang dat ik naar huis zou worden gestuurd. Ik had net nieuwe vrienden gemaakt.” Alexei besluit direct te stoppen met roken, gooit zijn sigaretten weg en stelt zich open voor een nieuwe levensstijl. Dit is een grote verandering en een grote beslissing voor jongens als Alexei.

Tijdens het kamp is er veel aandacht voor gesprek met de jeugd. Elke avond wordt afgesloten bij het kampvuur in de kring. Dan worden er dingen gedeeld en naar elkaar geluisterd. Er verhalen worden verteld, liederen gezongen en getuigenissen gedeeld. Regelmatig wordt er 1 op 1 doorgesproken met een jongere. Alexei: “De gesprekken waren heel erg belangrijk en hebben me enorm geholpen. Bedankt aan iedereen die me steunde en naar me luisterde!”

De kerk

De verandering in zijn gedrag die Alexei tijdens het kamp doormaakte viel ook zijn ouders op. Het trok ze sterk aan. Alexei wil in contact blijven met Mission Possible en de mensen die hij op het kamp ontmoette. Dat doet hij door naar de kerk te gaan, de plek bij uitstek om meer te leren over God. Ook zijn ouders zijn van harte uitgenodigd.

Via de kerk kwam Alexei in contact met een broeder die een kapperszaak heeft. Inmiddels werkt Alexei in de zaak. En roken? Dat doet hij niet meer!

Net als Alexei sluiten veel van de kinderen en jongeren zich na het kamp aan bij de kerk, waar de verandering die in het kamp begon, mag doorgaan en verdiepen. De jongeren en kinderen vinden goede rolmodellen in hun leven en een nieuwe, betere richting en inhoud.

Mission Possible

Elke zomer organiseert Mission Possible voor zo’n 500 kinderen zomerkampen. De kinderen waar we dagelijks mee te maken hebben, hebben een heel zwaar leven. Er is vaak sprake van emotionele en/of lichamelijke mishandeling. Er is bijna altijd te weinig geld en te weinig eten. Vaders zijn regelmatig uit beeld. Deze kinderen worden al heel jong geconfronteerd met problemen. Via onze organisaties kunnen we ze voor weinig geld een levens veranderende ervaring bieden: een zomerkamp. Tijd voor ontspanning. Spelletjes. Genoeg en gezond eten. En boven alles de boodschap dat we dit mogen doen omdat God van hen houdt. Er worden vrienden voor het leven gemaakt. We krijgen vaak te horen, jaren later, dat deze zomerkampen een belangrijk moment in de ontwikkeling van de kinderen zijn geweest.

Zomerkamp Mission Possible
Voor € 100,- kan één kind een volle week op zomerkamp
Tikkie Mission Possible Zomerkamp

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!