Mission Possible / Pavel en Minka
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Pavel en Minka – Zorgzame en hardwerkende ouders in een Bulgaarse sloppenwijk

Roma ouders Bulgarije

Pavel en Minka willen zorgen voor hun twee kinderen en hen voorzien van een goed huis en leven, ondanks moeilijke omstandigheden. Ze willen ook leren lezen zodat ze de Bijbel kunnen bestuderen en hun kinderen over God en geloof kunnen leren. Het gezin woont in Slatina, een sloppenwijk aan de rand van het dorp. Mission Possible werkt hier inmiddels zeven jaar samen met de plaatselijke Romakerk. We organiseren hulpprojecten en evangelisatieacties en in de winter organiseren we een gaarkeuken.

Een klein net huis op een berghelling
Pavel is de jongste van vijf broers en groeide op in het dorp Slatina, waar hij nog steeds woont met zijn vrouw Minka en hun twee kinderen. Hij heeft niet veel contact met zijn oudere broers. De levensstijl van Pavel is heel anders. Pavel en Minka zorgen met liefde voor hun kinderen en doen alles wat ze kunnen. Toen Pavel werk had, spaarde hij geld om bakstenen en cement te kopen en bouwde hij een klein huis met zijn eigen handen. In tegenstelling tot veel andere huizen, zijn de muren van dit opgeruimde huis vanbinnen en vanbuiten gepleisterd. Ramen en deuren hebben aluminium frames. Bij de deuropening ligt een nette stapel gelijkmatig gesneden brandhout.

Roma meisje Bulgarije

“We willen leren lezen!”
Pavel en Minka geloven in Jezus en gaan naar de kerk. Daar zijn ze geïnspireerd om te leren lezen.  Analfabetisme onder volwassenen is nog steeds vrij gebruikelijk onder Bulgaarse Roma-mensen. “We gaan naar alle diensten van de gemeente, maar we kennen de Bijbel niet zo goed. We willen leren lezen zodat we onze kinderen kunnen leren over het geloof in God “, zegt de jonge vader.

We organiseren alfabetisering onderwijs in de dorpen
Deze winter, wanneer er geen werk beschikbaar is in de velden en de volwassenen grotendeels thuisblijven, zal Mission Possible een alfabetiseringscursus geven voor ouders zoals Pavel en Minka. Wij bieden al vele jaren alfabetiseringsonderwijs aan voor kinderen, jongeren en volwassenen en ook huiswerkbegeleiding voor Roma-kinderen die problemen hebben met hun studie. We willen Pavel en Minka en andere families zoals hen helpen vooruitgang te maken in hun leven en in hun geloof. En hun voorbeeld is een aanmoediging voor anderen.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!