Mission Possible / Oekraïne – Odessa
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Help ons om kinderen in de Oekraïne perspectief te bieden en geef!

Doelstelling

In samenwerking met de kerken uit Odessa wordt er Evangelisatie in de dorpen rondom de stad gedaan. Juist nu, in tijden van oorlog, is dit erg belangrijk. De mensen in deze dorpen hebben geen goed leven. Er is veel armoede, werkeloosheid en alcoholproblematiek. En daar komt de ellende van de oorlog bovenop. Door middel van het bezoeken van deze dorpen wordt er gekeken waar geholpen kan worden en waar behoefte aan is. Daarnaast is er veel aandacht voor de kinderen die in deze omstandigheden opgroeien. Via hen proberen we ook de moeders te bereiken en te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. 

De kosten voor 1 voedselpakket zijn € 30,-

Oorlog

In maart 2022 breekt de oorlog uit in Oekraïne. Een deel van onze collega’s vlucht in eerste instantie. Toch keren ze vrij snel terug. Er is een dringend besef dat er hulp nodig is, en wij als Mission Possible hebben ervaring met deze hulpverlening. Er wordt een noodhulpproject opgezet. In het voorjaar en de zomer van 2022 is Mission Possible aanwezig in Odessa en omgeving met een voedselproject. Ongeveer 12.000 dozen met voedsel worden uitgedeeld en mensen worden bemoedigd. Daarnaast wordt er een bron geslagen bij een kerk in Mykolaiv. Zo is deze kerk letterlijk een Bron voor de omgeving.

 

2020-06-Corona-Odessa-villages

In Oekraïne bezoekt Mission Possible verschillende dorpen. De kinderen van de dorpen kunnen dan een dagprogramma volgen, waarmee we ze toekomstperspectief laten zien.

Tikkie Mission Possible Odessa

Help ons om kinderen in de Oekraïne perspectief te bieden en geef!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!