Mission Possible / Oekraïne – Odessa
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Help ons om kinderen in de Oekraïne perspectief te bieden en geef!

Doelstelling

In samenwerking met de kerken uit Odessa wordt er evangelisatie in de dorpen rondom de stad gedaan. De mensen in deze dorpen hebben geen goed leven. Er is veel armoede, werkeloosheid en alcoholproblematiek. Door middel van het bezoeken van deze dorpen wordt er gekeken waar geholpen kan worden en waar behoefte aan is. Daarnaast is er veel aandacht voor de kinderen die in deze omstandigheden opgroeien. Via hen proberen we ook de moeders te bereiken en te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. 

De kosten voor 1 week zomerkamp voor 1 kind zijn € 60,-

Oekraïne

Het toekomstperspectief van deze kinderen is niet bepaalt rooskleurig. Want er is hoge werkloosheid. Daarom worden de kinderen al op jonge leeftijd ingeschakeld om mee te helpen op het land of om oud ijzer te zoeken. Zodat er toch een beetje inkomen is. Dat heeft een hogere prioriteit dan naar school gaan.

Doordat er veel armoede is komen kinderen op jonge leeftijd al in aanraking met (de gevolgen van) alcohol.

I.s.m. de lokale kerken van de stad Odessa bezoekt een team van vrijwilligers verschillende dorpen in de omgeving. Elke dag van de week wordt er een ander dorp bezocht. Voor de kinderen worden er dan bijvoorbeeld spelletjes georganiseerd. Daarnaast is er aandacht voor knutselen en er is een Bijbelclub. Ook worden er in de zomer vakantiekampen georganiseerd.

 

De jongere betaald zelf ook €50,- voor de training. Zo krijgen we die jongere die écht gemotiveerd is!
2020-06-Corona-Odessa-villages

In Oekraïne bezoekt Mission Possible verschillende dorpen. De kinderen van de dorpen kunnen dan een dagprogramma volgen, waarmee we ze toekomstperspectief laten zien.

Tikkie Mission Possible Odessa

Help ons om kinderen in de Oekraïne perspectief te bieden en geef!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!