Mission Possible / Nieuws  / Mission Possible ondersteunt vluchtelingen uit Artsakh
Artsach vluchtelingen
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible ondersteunt vluchtelingen uit Artsakh

In samenwerking met de lokale organisatie AMAA gaat Mission Possible vluchtelingen ondersteunen uit Artsach. Sinds eind september zijn er gevechten uitgebroken tussen Azerbaijan en Armenië over deze internationaal niet erkende staat, ook bekend als Nagorno-Karabach.

Ondanks de wapenstilstand, de tweede in een week tijd, gaan beschietingen door. Beide landen betichten elkaar van het schenden van het nieuwe akkoord.

Veel gezinnen zijn gevlucht naar Armenië. Mannen zijn achtergebleven om mee te vechten in de oorlog. Maar niet iedereen heeft de regio verlaten. Het gaat om oudere mensen die niet willen vertrekken. Maar ook gezinnen die geen mogelijkheid hadden om te vluchten. Zij schuilen in kelders onder flatgebouwen.

AMAA heeft in de hoofdstad Stepanakert een kantoor. Medewerkers bezoeken de schuilkelders en delen voedsel uit. In het nabijgelegen stadje Shushi verleend AMAA aan enkele tientallen inwoners, veelal ouderen, onderdak.

In Jerevan, de hoofdstad van Armenië worden zo’n 200 vluchtelingen uit Artsach opgevangen. Daarnaast wordt aan vluchtelingen in de stad voedsel en kleding verstrekt.

Mission Possible is sinds een paar jaar actief in deze regio. Op dit moment wordt een project in Armenië en een project in Artsakh ondersteund. Het gaat hier om ondersteuning van sociaal achtergestelde gezinnen middels een buitenschoolse opvang.

Het project in Azkeran ligt momenteel stil. Azkeran ligt een paar kilometer ten oosten van de hoofdstad Stepanakert. Vlak in de buurt zijn veel beschietingen geweest. Veel mensen zijn gevlucht. Ook de staf van het project. Onder hen zijn geen  slachtoffers gevallen. Het gebouw waar de buitenschoolse opvang plaats vindt is niet beschadigd.

Lees ook: Conflict in Nagorno Karabach escaleert

Ondersteun de vluchtelingen uit Artsach!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!