Mission Possible / Mission Possible Filmpjes

Huiselijk geweld in Rusland. Mission Possible heeft in Asbest, Rusland een opvangcentrum waar vrouwen en kinderen worden opgevangen die te maken hebben met huiselijk geweld. Ze krijgen hulp bij het verwerken van deze traumatische ervaring en bij het maken van een nieuwe start.

Mission Possible heeft van een aantal projecten in Rusland filmpjes gemaakt. In Jekaterinaburg heeft Mission Possible een opvangtehuis waar kinderen uit probleemgezinnen (tijdelijk) worden opgevangen. Bekijk hier het aangrijpende verhaal van Alëna.

In het opvang tehuis van Mission Possible in Asbest, Rusland  wonen gemiddeld zo’n twaalf moeders die hard werken om hun leven weer op de rit te krijgen. Tot voor kort leefden de vrouwen op straat, waren ze verslaafd aan drugs of alcohol of hadden ze ruzie met hun familie. Vaak dit alles tegelijk. De mensen van Mission Possible helpen de jonge moeders om hun problemen te overwinnen. 

Het Babybox project van Mission Possible richt zich in Rusland vooral op vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin. Zij hebben nauwelijks voorlichting gehad. Het project zorgt ervoor dat baby’s bij hun moeders opgroeien en niet worden afgestaan aan een weeshuis.

Huiselijk geweld in Rusland en Oost-Europa is een groot probleem. Mission Possible biedt ondersteuning aan moeders en kinderen in nood met een dak boven hun hoofd, een inkomen en eten en drinken. Met juridische hulp en geestelijk hulp. Met traumaverwerking zodat kinderen bij hun moeders kunnen blijven en niet in een staatsweeshuis belanden.