Mission Possible / Nieuws  / Meer hulp voor vluchtelingen uit Artsakh
Mission Possible vluchtelingen Artsakh
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Meer hulp voor vluchtelingen uit Artsakh

Sinds eind september zijn er gevechten uitgebroken tussen Azerbaijan en Armenië over deze internationaal niet erkende staat, ook bekend als Nagorno-Karabach.

Ondanks verschillende wapenstilstanden gaan de beschietingen door. Beide landen betichten elkaar van het schenden van het nieuwe akkoord. Er zijn inmiddels duizenden slachtoffers.

Veel gezinnen zijn gevlucht naar Armenië. Mannen zijn achtergebleven om mee te vechten in de oorlog. Maar niet iedereen heeft de regio verlaten. Het gaat om oudere mensen die niet willen vertrekken. Maar ook gezinnen die geen mogelijkheid hadden om te vluchten. Zij schuilen in kelders onder flatgebouwen.

In samenwerking met de lokale organisatie AMAA ondersteunt Mission Possible deze mensen met voedsel. AMAA heeft een kantoor in Stepanakert, de hoofdstad van Artsakh.

Daarnaast richt Mission Possible zich op vrouwen en kinderen die zijn gevlucht naar Armenië. Zij hebben onderdak gevonden in leegstaande gebouwen en huizen in Jerevan en dorpen rondom Jerevan. Deze gezinnen worden met hulppakketten ondersteund.

De inhoud van de hulppakketten is afgestemd op de behoeften van het gezin. Het ene gezin heeft meer behoefte aan kleding of dekens. Voor een ander gezin zijn medicijnen, pampers, voedsel of schoolspullen belangrijker. Maar ook keukengerei en tuingereedschap behoort tot de mogelijkheden.

Het is de verwachting dat deze vluchtelingen nog maanden in Armenië zullen verblijven. Het is de bedoeling om deze maand 100 gezinnen te voorzien van een hulppakket.

Lees ook: Conflict in Nagorno Karabach escaleert

Ondersteun de vluchtelingen uit Artsach!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!