Mission Possible / Kraambezoek-2019
Mission Possible Babybox

In het Baby-Box project worden dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen. 

Het gaat  vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden.

De Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa.  Armoede drijft hen tot bedelen, stelen en prostitutie. Het voor de ouders een last om voor hun dochters te zorgen, zodat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners – en vaak jonge tieners – zijn. Tijdens de zwangerschap hebben ze meestal geen instructies over de gezondheidszorg of het ouderschap. Meestal komen ze voor het in eerst in contact met de medische zorg als het kind geboren is.

Het Baby box project van Mission Possible is een geweldige manier om exact die hulp te geven die de ontvangers nodig hebben. In het project worden moeders getraind om andere moeders in hun omgeving tot steun te zijn.

De BabyBox dozen bevatten niet alleen verzorgingsproducten en kleding voor de baby maar ook educatief materiaal voor de moeder. Medische zorg en voorlichting over opvoeden van kinderen, hygiene en voeding zijn een belangrijk onderdeel van het project.

Uit alle deelnemers wordt één winnaar geloot. De actie duurt t/m 30 juni.

De reisdata worden in overleg met de winnaar vastgesteld.
De reisduur is maximaal 4 dagen.

Met deelname verleen je toestemming voor toezending van onze nieuwsbrief en vastlegging in het systeem van Mission Possible. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Lees hier onze privacy statement