Mission Possible / Nieuws  / Kniepertjesactie levert 47 Baby-Box dozen op voor Mission Possible
Kniepertjes bakken

UITHUIZEN Vijfentwintig vrijwilligers van de Goede Herderkerk in Uithuizen bakten vorige week 4.500 kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes voor het Baby-box project van de hulporganisatie Mission Possible. De actie resulteerde in een opbrengst van € 2.360.

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible in Nederland is erg blij met de inzet van alle vrijwilligers: “Het was een hele klus. Maar met 25 enthousiaste vrijwilligers was die zomaar geklaard. We hadden bestellingen niet alleen uit de Eemsmond regio maar via via ook uit Harderwijk, Ede en zelfs Noord-Brabant! Met dank aan alle sponsoren hebben we een heel mooi resultaat behaald. Coop Verstraete zorgde alle ingrediënten en hoveniersbedrijf de Wilde Appel stelde haar bedrijfsruimte beschikbaar. Met deze opbrengst kunnen wij 47 dozen met benodigdheden voor baby’s en hun moeders aanschaffen voor ons Baby-Box project. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. Het Baby-box project biedt directe hulp aan kind en moeder maar de moeders krijgen ook voorlichting, medische en pastorale zorg.”

Mission Possible heeft in acht steden in Rusland opvangtehuizen en rehabilitatiecentra waar moeders en jonge kinderen een nieuwe start kunnen maken. In Bulgarije ondersteunt Mission Possible in verschillende dorpen de Roma-gemeenschap met gaarkeukens, een alfabetiseringsprogramma en vakopleidingen.