Mission Possible / Nieuws  / Kerst zonder kogels
Mission Possible Vluchtelingen Artsakh Brandhout
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Kerst zonder Kogels

Terugkeer Niet Mogelijk

Eind september brak er een oorlog uit tussen Azerbaijan en Armenie over het gebied Artsakh – Nagorno Karabakh. De oorlog is voorbij maar voor duizenden vluchtelingen is terugkeer niet mogelijk. Een aantal gebieden zijn afgestaan. Mensen zijn in shock. Met deze afloop had niemand rekening gehouden. Alles wat zij jarenlang hebben opgebouwd zijn ze in een keer kwijt. De pijn zit vooral in het besef dat zij nooit meer kunnen terugkeren naar hun geboortegrond. Daar waar generaties zijn opgegroeid. Voor hen is de toekomst uiterst onzeker.

Winteractie

Voor deze vluchtelingen zal deze Kerst heel anders verlopen dan ze zich hadden voorgesteld. Velen van hen hebben dierbaren verloren en velen van hen hebben geen eigen huis meer. Hoe hun nabije toekomst er uit gaat zien is nog niet duidelijk. Ze zullen een nieuw bestaan moeten opbouwen. Voor de vluchtelingen die zijn ondergebracht in het dorpje Ranchpar is Mission Possible samen met de inwoners een actie gestart om hen de winter door te helpen.  In het dorp zijn de vluchtelingen hartelijk ontvangen en hebben de inwoners hun uiterste best gedaan om hen te helpen met voedsel en onderdak. Maar hun middelen zijn beperkt. En er is grote behoefte aan brandstof voor verwarming, beddengoed, winterjassen en schoeisel.

Komende weken besteedt EO-Metterdaad aandacht aan dit project. De eerste uitzending is op zaterdag 19 december om 17:10 uur op NPO2.

Andere uitzendingen zijn op 26 december om 17:10 uur, op 2 januari om 17: 15 uur en op 9 januari om 17:40 uur.

Op 16 januari wordt er een compilatie uitgezonden om 17:36 uur.

Ondersteun de vluchtelingen uit Artsach!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!