Mission Possible / DNA Mission Possible
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Nederland heeft haar wortels in Noord Nederland. Daar waar geleefd wordt te midden van de elementen en bovenop de klei. Deze mentaliteit zit diep in de genen van onze organisatie.

Relationeel

Net als klei zijn we samenhangend. We hebben veel contacten, nationaal en internationaal. We werken met zusterorganisatie´s in ons focusgebied, de voormalige Sovjet-Unie, en in westerse landen. Hierin streven we naar gelijkwaardige en respectvolle relaties. Verder hebben we te maken met onze achterban in Nederland. We willen deze achterban zo rechtstreeks mogelijk betrekken bij de werkzaamheden, en hen uitnodigen om dichtbij de projecten betrokken te zijn. Het bezoeken van projecten, eventueel samen met mensen uit onze achterban is hier een goede manier voor.

Professioneel

Net als klei hebben we veerkracht. Dingen gaan niet altijd zoals gepland en dan kunnen we schakelen. We geloven niet dat het leven maakbaar is. Daarnaast gebeuren de mooiste dingen als je niet alles vastzet in te starre beleidsplannen met weinig mogelijkheden tot persoonlijk initiatief. We zijn bewust een lichte en wendbare organisatie met weinig medewerkers in Nederland. We willen dat de mensen in de projecten, de medewerkers en de participanten, tot bloei komen. Klei is ook vruchtbaar. Daarom stimuleren we professionaliteit en opleidingskansen voor medewerkers. We zorgen voor een lerend klimaat en ondersteunen daar waar we kunnen. We blijven zoeken naar manieren om elke partner te laten groeien binnen de mogelijkheden die er zijn. Daarbij zorgen we ervoor dat we zelf gevoed blijven.

Betrokken

We zijn bekend met tegenwind en geven niet zomaar op. Voordat we een partnerrelatie met een lokale organisatie aangaan doen we grondig onderzoek en werken we eerst op een tijdelijke basis samen. Als we dan na twee jaar een langdurige relatie met de lokale partner aangaan, weten we waar we voor staan. Zo willen we ook omgaan met onze relaties in Nederland. We zijn actief op zoek naar nieuwe relaties in Nederland die passen bij onze organisatie en zetten daarin in op een langdurige verbinding.

No nonsense

Nee, we zijn niet stug. Wel eerlijk, open en direct. We zijn trouw aan onze missie. Daarin sluiten we niemand buiten. We komen onze afspraken na. Geld gedoneerd aan specifieke activiteiten zullen voor 100% ten goede komen aan de projecten. Zonder inhouden van kantoor assessments. Want dat kantoor, dat hebben we niet. We werken vanuit huis. Dat scheelt heel veel in onze kosten. En daar smaakt de koffie en thee wel net zo lekker.

Bij het verlenen van hulp maken we geen onderscheid tussen afkomst, geloof of politieke overtuiging. We hebben respect voor de normen en waarden en houden sterk rekening met de persoonlijke omstandigheden van degene die hulp behoeft.

Wil je ons persoonlijk beter leren kennen? Neem dan contact met ons op.

 


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!