Mission Possible / De kinderen van de Rozenvallei / Slechts een paar kilometer van Karnare ligt het dorp Pevtsite. De situatie en sfeer in dit andere dorp in de Rozenvallei is heel anders. We werken nu zo’n tien jaar in Pevtsite, samen met de plaatselijke kerk. Zondagsschool, alfabetiseringslessen en studiebegeleiding bereiken praktisch alle kinderen in het dorp. “Als je groot bent, wat wil je dan worden?” vroegen we de jongste dochter van de predikant. “Advocaat!” zei het meisje met een glimlach van oor tot oor. Het raakt ons dat de realisatie van haar droom niet onmogelijk is!

Roma meisje in Bulgarije

Slechts een paar kilometer van Karnare ligt het dorp Pevtsite. De situatie en sfeer in dit andere dorp in de Rozenvallei is heel anders. We werken nu zo’n tien jaar in Pevtsite, samen met de plaatselijke kerk. Zondagsschool, alfabetiseringslessen en studiebegeleiding bereiken praktisch alle kinderen in het dorp.
“Als je groot bent, wat wil je dan worden?” vroegen we de jongste dochter van de predikant. “Advocaat!” zei het meisje met een glimlach van oor tot oor.
Het raakt ons dat de realisatie van haar droom niet onmogelijk is!