Mission Possible / De kinderen van Berd

Steun de Kinderen van DONEER NU Berd Steun de Kinderen van DONEER NU Berd Steun de van DONEER NU Berd Kinderen

De Kinderen van Berd – Het Mission Possible Jubileum-project

Mission Possible Nederland bestaat dit jaar (oprichtingsdatum 6 oktober 2010) 10 jaar! Als jubileum-project hebben wij het project de Kinderen van Berd uitgekozen.

Berd is een klein plaatsje in het noordoosten van Armenië aan de grens met Azerbeidzjan. Leven in Berd is overleven. Er is nauwelijks werk. De regio is de gevolgen van de val van de Sovjet-Unie nog steeds niet te boven gekomen. En ook de oorlog met Azerbeidzjan over de enclave Artsakh (Nagorno-Karabakh) heeft zijn sporen na gelaten. De grens is gesloten en er zijn regelmatig schietincidenten.

Begin dit jaar heb ik de lokale kerk in Berd bezocht. En ik ben erg onder de indruk geraakt van wat zij doen voor de achtergestelde gezinnen in hun woonplaats. Ondanks hun eigen problemen vinden ze de tijd om met de beperkte middelen die ze hebben anderen te helpen.

Er is een buitenschoolse opvang waar dagelijks activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. De buitenschoolse opvang is een hele effectieve manier om arme gezinnen te helpen. Het gaat veel verder dan het geven van een maaltijd en huiswerkbegeleiding. Kinderen leren zich te ontplooien en er worden hen normen en waarden bijgebracht. Thuis krijgen ze dat vaak niet mee. En via de kinderen worden ook de ouders bereikt.

Voor ontwikkeling van het programma is uitbreiding van de opvang van cruciaal belang. Op dit moment is er maar één vertrek voor de opvang waar per leeftijdsgroep de kinderen aan één tafel zitten.

De bewogenheid en het enthousiasme van de mensen in Berd hebben mij geraakt. En daarom hebben wij vanwege het 10-jarig bestaan van Mission Possible Nederland de buitenschoolse opvang in Berd als jubileum-project uitgekozen. Wij willen de faciliteiten voor de opvang uitbreiden en verbeteren. 

Omdat we alle hulp kunnen gebruiken vragen we iedereen een donatie te doen voor dit mooie project zodat we de kinderen van Berd kunnen helpen!

Klik hier voor meer informatie over dit project, lees mijn blog of lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.

[thermometer]

Steun de Kinderen van Berd!

FAQs Kinderen van Berd

Met wie werk Mission Possible samen in het project ‘Kinderen van Berd’?

Mission Possible werkt in Armenië samen met de organisatie AMAA (Armenian Missionary Association of America). Deze organisatie is opgericht in 1918 na de genocide, en ondersteund de Armeense gemeenschap in verschillende landen. De meeste projecten van AMAA worden uitgevoerd in Armenië en zijn gericht op kinderen en tieners. Mission Possible Nederland ondersteunt momenteel de buitenschoolse opvang in Azkeran (Artsakh) en Ijevan.

Wat zijn de kosten van het project ‘Kinderen van Berd’?

De bijdrage van Mission Possible bedraagt € 50.000. De totale projectkosten bedragen €150.000. De rest van het bedrag wordt gefinancierd door de organisatie AMAA, Armenian Missionary Association of America.

Waar wordt het geld aan besteed?

Het totale bedrag wordt besteed aan de renovatie/nieuwbouw van een gebouw met 2 verdiepingen van elk 105m2. Mission Possible financiert de bouw en inrichting van 3 klaslokalen en het sanitair. Op de begane vloer komt en eetzaal en keuken. Klik hier voor de bouwtekening (door scrollen naar het einde van de pagina).

Wat zijn de lopende kosten van het project?

Bij 30 kinderen zijn de kosten voor de buitenschoolse opvang € 15 per kind per week. Bij maximale bezetting van 50 kinderen zijn de kosten € 12,50 per kind per week. Van dit bedrag worden de vergoedingen betaald aan de begeleiding (leerkrachten, sociaal werkers en kok), verwarming, elektriciteit en water, maaltijden en excursies en spelprogramma.

Welke activiteiten worden uitgevoerd op de Buitenschoolse opvang?

Na school gaan de kinderen naar het centrum, eten een warme maaltijd en nemen dan deel aan verschillende lessen. De kinderen en ouders ontvangen psychologische en maatschappelijke dienstverlening om persoonlijke – en familieproblemen aan te pakken. De Buitenschoolse dagopvang biedt ook groeps- en individuele bijeenkomsten aan ouders met psychologen en maatschappelijk werkers. 

  • Onderwijs en begeleiding van basisschoolvakken, Engels en Russisch, Handvaardigheid
  • Maatschappelijk werk en sociale vaardigheden/ groeps- en individuele bijeenkomsten/
  • Psychologische/ psychotherapeutische groep en individuele bijeenkomsten/
  • Warme maaltijd
  • Recreatie-/ zomerkampen, excursies, culturele evenementen, etc./.

De buitenschoolse dagopvang biedt zo ook naschoolse opvang aan kinderen van wie de ouders i.v.m. werkzaamheden niet thuis zijn.

Hoeveel kinderen van Berd nemen deel aan het project?

Momenteel bezoeken 20-25 kinderen de buitenschoolse opvang. Na renovatie is de maximale capaciteit van de buitenschoolse opvang 50 kinderen.

Hoe worden de kinderen geselecteerd?

De directe doelgroep zijn kinderen in de leeftijd van 6 – 13 jaar oud die uit sociaal achtergestelde gezinnen komen. Dit zijn de kinderen in de risicozone, dus armoede, meer dan 3 kinderen in gezin, kinderen met 1 of zonder ouder, kinderen voor wie een extra activiteit onbetaalbaar is. De selectie wordt gedaan in samenwerking met de gemeente Berd en andere sociale hulpverleningsinstanties.

Waarom is gekozen voor juist dit project ‘Kinderen van Berd’

In het algemeen is buitenschoolse opvang een hele effectieve manier om sociaal achtergestelde gezinnen te helpen. Het gaat veel verder dan het geven van een maaltijd en huiswerkbegeleiding. De kinderen leren zich te ontplooien en leren normen en waarden. Thuis krijgen ze vaak dat niet mee. En via de kinderen worden ook de ouders bereikt.

Berd ligt in een afgelegen regio met economische problemen. Er zijn nauwelijks hulporganisaties actief in het gebied.

Maar de belangrijkste reden dat voor de buitenschoolse opvang in Berd is gekozen is het enthousiaste en bewogen team wat zich al jaren inzet voor de kinderen van Berd. Ondanks hun eigen problemen vinden ze de tijd om met de beperkte middelen die ze hebben anderen te helpen.

Waarom is een gift aan Mission Possible Nederland een goed bestede gift?

De zogenaamde strijkstok is bij Mission Possible Nederland erg klein. Mission Possible heeft geen kantoor met personeel. De enige betaalde medewerker krijgt het wettelijk minimumsalaris.

Mission Possible Nederland is een Erkend Goed Doel. Een Erkend Goed Doel is een goed doel dat door toezichthouder CBF is gecontroleerd en voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Daarmee kun je ervan uitgaan dat Mission Possible Nederland bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met iedere euro en verantwoording aflegt. Toezichthouder CBF controleert dit voor je. Bij niet-erkende goede doelen is het aan de donateur zelf om uit te zoeken of een donatie goed wordt besteed.

Mission Possible Nederland is goed op de hoogte van de situatie ter plekke omdat de medewerker van Mission Possible jarenlang in de regio waar projecten worden ondersteund heeft gewoond en gewerkt en de taal spreekt. Daarnaast wordt er samengewerkt met lokale organisaties.