Mission Possible / Nieuws  / Conflict in Nagorno-Karabach nog niet voorbij
Mission Possible AMAA Shelters Stepanakert
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

“Maar we geven niet op! Ik blijf hier in Stepanakert om de mensen te helpen. Ik wil ze niet aan hun lot over laten”.

Conflict in Nagorno-Karabach nog niet voorbij

De wapenstilstand tussen etnische Armeense en Azerbeidzjaanse troepen die afgelopen zaterdag onder bemiddeling van Rusland tot stand is gekomen lijkt geen stand te houden. Beide partijen beschuldigen elkaar van ernstige schendingen en aanvallen op burgers.

Mission Possible is sinds een paar jaar actief in deze regio en werkt hier samen met de Armeense organisatie AMAA. Op dit moment wordt een project in Armenië en een project in Artsakh (Nagorno-Karabakh) ondersteund. Het gaat hier om ondersteuning van sociaal achtergestelde gezinnen middels een buitenschoolse opvang.

Het project in Azkeran ligt momenteel stil. Azkeran ligt een paar kilometer ten oosten van de hoofdstad Stepanakert. Vlak in de buurt zijn veel beschietingen geweest. Veel mensen zijn gevlucht. Ook de staf van het project. Onder hen zijn geen slachtoffers gevallen. Het gebouw waar de buitenschoolse opvang plaats vindt is niet beschadigd.

Dat geldt niet voor het gebouw van AMAA in Stepanakert. In de afgelopen periode is Stepanakert zwaar beschoten en hebben veel gebouwen en voorzieningen schade opgelopen. Onder de burgerbevolking zijn slachtoffers gevallen. Degenen die achterbleven zochten een veilig heenkomen in schuilkelders.

Een van de achterblijvers was Viktor Karapetyan, directeur van AMAA in Stepanakert. Hij heeft zich met andere vrijwilligers ingezet om mensen te voorzien van voedsel en dekens. “Veel mensen die de mogelijkheid zijn gevlucht. Maar niet iedereen kon weg. Veel oude mensen zijn achtergebleven. Tussen de beschietingen door hebben wij hen bezocht in de schuilkelders en voedsel en dekens uitgedeeld”.

De schade aan het gebouw van AMAA in Stepanakert valt mee. Maar ondanks de wapenstilstand is de situatie niet stabiel. Ook Viktor denkt dat het nog lang gaat duren voordat de situatie normaliseert. “Maar we geven niet op! Ik blijf hier in Stepanakert om de mensen te helpen. Ik wil ze niet aan hun lot over laten”.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!