Mission Possible / Bulgarije – Dobre Mirka
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Steun het werk in Bulgarije en geef voor een toekomst vol van hoop!

Doelstelling

We willen de Roma bevolking, die in diepe armoede leeft, bereiken met praktische armoedebestrijding. Daarnaast vertellen we dat dit we dit doen vanuit de liefde van de Here Jezus. Omdat Hij ons alles gaf, willen wij rentmeester zijn van dat wij mochten ontvangen van Hem. 

We willen de Roma, met een focus op de vrouwen, alle mogelijke hulp, praktische en psychologisch, bieden om hen te ondersteunen. De Roma zijn een gemarginaliseerde etnische groep aan de onderkant van de Bulgaarse samenleving. Ze leven rond het bestaansminimum door middel van seizoenswerk in de landbouw, informele arbeid en andere, soms illegale activiteiten. Alcohol- en drugsmisbruik, evenals huiselijk geweld, komen vaak voor. Woonomstandigheden zijn eenvoudig en sanitaire voorzieningen zijn vaak primitief.

De kosten voor 1 babybox zijn €50,-

Babybox

De voornaamste manier waarop we contact maken met de Roma is door het uitdelen van babyboxen en voedsel pakketten. Dit doen we al jarenlang. Daardoor hebben we in een aantal dorpen een goede band met lokale voorgangers en met de lokale bevolking. U kunt hier meer over het project Babybox lezen. We werken voornamelijk in de dorpen Rozino, Slatina, Pevcite en Ihtiman. Er zijn zondagsscholen opgezet en de kinderen krijgen les in lezen en schrijven.

De rozenvallei is een van de toeristische attracties van Bulgarije, maar veel van de lokale bevolking leeft in diepe armoede.

Dobre Mirka

In Dobre Mirka, wat “goede vrede” betekent heeft Mission Possible een activiteitencentrum opgezet. Dit centrum is een oase van rust, omgeven door een prachtig landschap. 
Naast trainingen en zomerkampen wordt dit centrum vooral gebruikt voor het opvangprogramma voor vrouwen die geleden hebben onder verschillende vormen van geweld. Mission Possible heeft hier voor een speciaal programma ontwikkeld. In het centrum worden retraites gehouden voor vrouwen die zijn getraumatiseerd door mishandeling. Gedurende tien, met gebed gevulde, dagen volgt elke vrouw dit programma, krijgt ze persoonlijke begeleiding en neemt ze deel aan discussies.

Mission Possible Bulgarije Rosa

Mission Possible werkt steeds meer samen met de lokale overheid. Daar zijn we dankbaar voor. Steeds vaker wordt onze expertise ingeroepen en inmiddels krijgen we ook lokale subsidies. Onze hulpverlening maakt écht het verschil!

Periodieke gift, Roma-kinderen Bulgarije
Tikkie Mission Possible Bulgarije

Steun het werk in Bulgarije en geef voor een toekomst vol van hoop!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!