Mission Possible / Babybox project
Steun het babyboxproject en geef voor een toekomst vol van hoop!

Doelstelling

Jaarlijks bereiken we via de medewerkers van de partnerorganisaties Mission Possible Bulgarije en Mission Possible Rusland ruim 1000 vrouwen door aan hen een babybox uit te delen. Dit is het begin van een groeiende relatie.

De kosten voor 1 babybox zijn € 50,-

Rusland

In Rusland delen we jaarlijks rond de 200 boxen uit in Jekaterinenburg, Krasnoyarsk, Zlatoust, Oefa en Sint Petersburg. De doelgroep van deze boxen zijn jonge moeders. Zij zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin. Meestal hebben ze nauwelijks voorlichting gehad. Het babybox project zorgt er voor dat moeders geen abortus plegen of afstand doen van hun kind. Als vrouwen kiezen voor abortus of voor het afstaan van hun kind, doen ze dit vaak vanwege economische redenen en onder sociale druk. Ze wonen bij (schoon)familie in of ze staan er helemaal alleen voor. Deze vrouwen krijgen we in beeld doordat wij contact hebben met lokale overheidsorganisaties ter plaatse en kraamklinieken. Wanneer een moeder aangeeft dat zij in moeilijkheden is, wordt er contact opgenomen met Mission Possible Rusland. Wij helpen om de eerste problemen op te lossen: kleding en alle andere babyspullen, maar ook documenten, huisvesting, inschrijving, uitkering en medicijnen. Daarnaast zorgen we voor psychische begeleiding. Zo houden we kinderen en moeders bij elkaar.

In 2020 konden we op deze manier een aantal abortussen voorkomen en werd er verschillende keren geen afstand na de geboorte van het kind gedaan. Met deze moeders en kinderen gaat het nu goed.

Bulgarije

Ongeveer 700 boxen delen we op jaarbasis uit via Roma-gemeenschappen in Karlovo regio (o.a. Pevcite, Zlatina, Rozino, Karnare), Sliven regio (o.a. Shivachevo, Topolchane, Tvarditsa), Plovdiv regio (o.a. Milevo), Sofia regio (o.a. Lesnovo, Doganovo, Ihtiman) en Jambol regio (o.a. Zavoy). Het uitdelen van een babybox is een eerste stap in het contact en helpt direct met het oplossen van de eerste problemen. Er is aandacht voor gezondheidszorg en hygiëne. Dit doen lokale medewerkers die goed op de hoogte zijn van de cultuur en de context ter plaatse. In Bulgarije worden de babyboxen samengesteld door vrijwilligers en staf van Mission Possible Bulgarije. De babykleding wordt ingezameld door vrijwilligers in Finland en Nederland en worden per pallet getransporteerd naar Bulgarije. Andere producten, zoals luiers, hygiëne producten en babyvoeding worden lokaal ingekocht. De distributie van babyboxen wordt gedaan via Roma kerken die moeders en a.s. moeders uitnodigen. 

De doelstelling van het babybox programma in Bulgarije is het omlaag brengen van het kindersterfte cijfer en het verhogen van de leeftijd waarop Roma meisjes voor de eerste keer moeder worden.

Meestal komen de moeders voor het in eerst in hun leven in contact met medische zorg als het kind geboren is. Het babybox project van Mission Possible Bulgarije is een geweldige manier om exact die hulp te geven die de ontvangers nodig hebben. Het project worden moeders getraind en gestimuleerd om andere moeders in hun omgeving tot steun te zijn. 

Baby box

De babyboxen bevatten niet alleen verzorgingsproducten en kleding voor de baby maar ook educatief materiaal voor de moeder. Medische zorg en voorlichting over opvoeden van kinderen, hygiene en voeding zijn een belangrijk onderdeel van het project.

Babybox
Mission Possible Babybox Bulgarije
Tikkie Mission Possible Babybox
Steun het babyboxproject en geef voor een toekomst vol van hoop!