Mission Possible / Armoedebestrijding
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Help ons om de armoede ter plaatse te verminderen en geef!

Doelstelling

Door middel van het uitdelen van praktische hulppakketten met kleding, voedsel en brandhout helpen we de meest acute nood op te lossen. Daarnaast worden er opleidingsprogramma’s en (vak)opleidingen verzorgt, zodat er een goede baan kan worden gevonden. We zetten hierbij in op persoonlijk contact om écht het verschil te kunnen maken. Verder ondersteunen we de gezinnen met kinderen, met bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, zodat de kinderen een betere toekomst tegemoet gaan.

De kosten voor 1 vaktraining zijn €350,-

Vakopleiding

In Bulgarije hebben we een centrum waar we vakopleidingen en trainingen verzorgen. Bijvoorbeeld voor kok of voor kapper. Door deze trainingen te volgen ontvangen de jongeren een geldig certificaat waardoor ze goede toegang tot de arbeidsmarkt hebben. Elk jaar worden er zo’n 3 a 4 trainingen gegeven, voor 8-12 jongeren. Er wordt gekozen voor praktische beroepen. De vraag naar geschoolde krachten in deze sectoren is groot. Daardoor is er baangarantie voor de jongeren. Een goede investering in hun toekomst! 

 

De jongere betaald zelf ook €50,- voor de training. Zo krijgen we die jongere die écht gemotiveerd is!

Gaarkeuken

In de winter is het koud in de dorpen waar de Roma mensen wonen. De huizen zijn soms met plastic zeilen afgedekt tegen het lekken. Geen prettige omstandigheden. Gelukkig kunnen de moeders met hun jonge kinderen 5 dagen in de week naar de kerken in het gebied komen. Daar wordt in de wintermaanden het gaarkeuken programma gedraaid. Hierin koken de moeders en andere vrouwen met elkaar maaltijden. De ingrediënten voor deze maaltijden krijgen ze van ons. Na de gezamenlijke maaltijd is er tijd voor Bijbelstudie en vrouwengroepen. Ondertussen spelen de kinderen met elkaar spelen en krijgen zij Bijbelklas. 

 

1 week voedsel voor 1 moeder met kind kost €15,-
Mission Possible Roma Corona Bulgarije

Het grootste deel van de armoedebestrijding van Mission Possible vindt plaats onder de Roma, in Bulgarije. Daarnaast delen we ook pakketten met voedsel en andere praktische zaken uit in Rusland en Armenië.

Periodieke gift, Roma-kinderen Bulgarije
Tikkie Mission Possible Armoede bestrijding

Help ons om de armoede ter plaatse te verminderen en geef!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!