Mission Possible / Armenië – Ijevan
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Steun het project in Ijevan en geef voor een toekomst vol van hoop!

Doelstelling

In Ijevan ondersteunt Mission Possible de plaatselijke kerk, die een dagopvangprogramma voor kinderen uit probleemgezinnen draait. Hierbij hebben we een focus op kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor deze kinderen organiseren we verschillende activiteiten. Daarnaast bieden we ondersteuning aan hun ouders in de vorm van psychologische, praktische en pastorale zorg. Dit doen we door het organiseren van wekelijks bijeenkomsten. Zo signaleren we problemen in een zo vroeg mogelijk stadium en kunnen we dit oplossen.

1 week dagopvang kost €15,- per kind.

Ijevan

De kerk in Ijevan is een dagopvangprogramma begonnen voor kinderen uit de buurt. Na schooltijd komen de kinderen naar de kerk. Hier krijgen ze een warme maaltijd. Daarna wordt er huiswerk gemaakt en zijn er extra lessen, bijvoorbeeld in handvaardigheid. Daarnaast is er veel aandacht voor sport en spel. Bovendien wordt er in de zomer een vakantiekamp georganiseerd. De gezinnen worden thuis bezocht door een maatschappelijk werkster. “Wij willen niet dat kinderen vanwege de armoede thuis achter raken op school.” zegt Albert, voorganger van de kerk. “Met onze activiteiten zorgen wij ervoor dat kinderen de school afmaken en hun talenten ontwikkelen. Helaas zijn onze mogelijkheden beperkt en kunnen we niet alle kinderen die onze hulp nodig hebben helpen.”

Mission Possible wil Albert helpen. Momenteel komen er dagelijks zo’n 20 kinderen naar de dagopvang. We willen dat aantal verdubbelen. Daarnaast gaan we de faciliteiten van de dagopvang verbeteren.

Help Albert en zijn team om de cirkel van armoede te doorbreken en geef ook!
kinderen uit Ijevan, Armenië
Mission Possible Armenie vluchtelingen Artsakh
Tikkie Mission Possible Berd
Steun het project in Ijevan en geef voor een toekomst vol van hoop!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!