Mission Possible / Nieuws  / Aantal COVID-19 gevallen in Rusland gestegen tot boven 350.000
Mission Possible Corona Rusland
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Aantal COVID-19 gevallen in Rusland gestegen tot boven 350.000

Het aantal COVID-19 besmettingen in Rusland stijgt nog steeds en zit al boven de 350.000. Volgens de officiële cijfers waren er op 26 mei 362.611 besmettingen.  In totaal zijn 3.814 mensen gestorven sinds de verspreiding van het corona-virus in Rusland. 131.245 mensen zijn hersteld. Ruim 60% van de besmettingen zijn inwoners van Moskou en omgeving. Maar ondanks de maatregelen van de Russische overheid heeft het virus inmiddels in bijna elke regio van Rusland mensen besmet.

In veel grote steden van Rusland heb je officiële toestemming nodig om je per auto te verplaatsen. Alleen bezoek aan de dichtst bijgelegen winkel is toegestaan. Veel bedrijven sluiten de deuren en mensen verliezen hun baan en daarmee inkomen. Om in aanmerking te komen voor een werkloosheidsuitkering moet je kunnen aantonen dat je officieel gewerkt hebt. Maar veel mensen worden (gedeeltelijk) zwart uitbetaald. Kom je wel in aanmerking voor een werkloosheidsuitkering dan is de hoogte 12.130 RUR (zo’n € 150).

De economische gevolgen van de Lock-down zijn voor veel gezinnen direct voelbaar. Voor hun was het al moeilijk om met hun salaris het einde van de maand te halen. En zij hebben geen spaargeld. De onvrede in het land neemt toe getuige online-demonstraties die worden gehouden. Ook wordt melding gemaakt van incidenten waarbij mensen worden beroofd van hun boodschappen.

De corona crisis heeft grote impact op het werk van Mission Possible. Dat geldt niet alleen voor de maatregelen die zijn getroffen in de opvangtehuizen om besmettingen te voorkomen.

Ook het aantal hulpaanvragen bij de Mission Possible organisaties in Rusland is significant toegenomen. In steden waar Mission Possible actief is wordt door Mission Possible voedselpakketten samengesteld en uitgedeeld aan gezinnen. Dat voedsel wordt lokaal gedoneerd door kerken en bedrijven. Ook wordt voedsel ingekocht.

Mission Possible heeft in Rusland als hoofdtaak het ondersteunen van gezinnen die in de problemen zijn gekomen door huiselijk geweld. Maar vanwege de COVID-19 crisis worden nu ook gezinnen geholpen die niet meer rond kunnen komen.

Mission Possible is werkzaam in St. Petersburg, Jekaterinaburg, Asbest, Tsjeljabinsk, Zlatoust, Oefa Krasnoyarsk en Bogotol.

Lees meer over COVID-19 en huiselijk geweld in Rusland

Geef een kansarm gezin een voedselpakket
Of doneer met een Tikkie!
Mission Possible corona Rusland 26-05-2020

https://coronavirus-monitor.ru/coronavirus-v-rossii/


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!