Mission Possible / Nieuws  / Kniepertjes actie voor Babybox project
Mission Possible Kniepertjes

UITHUIZEN 25 Vrijwilligers bakken binnenkort kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes voor het Babyboxproject van Mission Possible. Met de opbrengst zullen Babybox dozen worden uitgedeeld aan Roma moeders in Bulgarije en jonge moeders in Rusland.

Dit jaar zijn er ruim 700 Babybox dozen uitgedeeld in Bulgarije en Rusland. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad.

Elke Babybox doos geeft hoop aan moeders die er in veel gevallen alleen voor staan. Met name in Rusland heeft het Babybox project er verschillende malen voor gezorgd dat baby’s bij hun moeder opgroeien en niet door hun moeder worden achtergelaten in het ziekenhuis. En daarna in een staatsweeshuis belanden. In Bulgarije heeft het Babybox programma ervoor gezorgd dat, in de dorpen waar wij werken, niet alleen minder Roma meiden op erg jonge leeftijd trouwen, maar zelfs dat er minder baby’s zijn overleden.

Het Babybox programma is daardoor veel meer dan alleen het uitdelen van de Babybox doos met inhoud. De moeders die het pakket ontvangen krijgen ook voorlichting, medische zorg en mentale ondersteuning en pastorale zorg en komen in aanraking met het Evangelie.

De kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes worden op bestelling gebakken. Bestellen kan via e-mail: kniepertjesactie@gmail.com
Het bakken vindt plaats op vrijdag 27 december bij de ‘Wilde Appel’, Edema 13 in Uithuizen. Vrijwilligers zijn van harte welkom! Afhalen van de bestellingen is op zaterdag 28 december tussen 14:30 en 15:30 uur in de GKv Uithuizen. En tussen 19:30 en 20:30 uur in de GKv Uithuizermeeden.

Het kniepertje is een platte wafel en symboliseert het oude jaar dat zich volledig heeft ontvouwen; op nieuwjaarsdag symboliseert het rolletje het onbekende nieuwe jaar.