Mission Possible / Nieuws  / Kniepertjes actie voor Babybox project
Kniepertjes bakken

UITHUIZEN Vrijwilligers van GKv Uithuizen bakken binnenkort kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes voor het Babyboxproject van Mission Possible. De eerste bestellingen zijn inmiddels binnen. Met de opbrengst zullen Babybox dozen worden uitgedeeld aan Roma moeders in Bulgarije en jonge moeders in Rusland.

Sinds de start van het Babybox project is gebleken dat het project een geweldige manier is om jonge gezinnen te helpen en nieuwe mensen te bereiken. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. De hulp gaat veel verder dan alleen het uitdelen van de Babybox met inhoud. De moeders die het pakket ontvangen krijgen ook voorlichting, medische zorg en mentale ondersteuning en pastorale zorg en komen in aanraking met het Evangelie. Met name in Rusland heeft het Babybox project er verschillende malen voor gezorgd dat baby’s bij hun moeder opgroeien en niet door hun moeder worden achtergelaten in het ziekenhuis en dan in een staatsweeshuis belanden.

De kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes worden op bestelling gebakken. Bestellen kan via e-mail: kniepertjesactie@gmail.com
Het bakken vindt plaats op donderdag 27 december bij de ‘Wilde Appel’, Edema 13 in Uithuizen. Vrijwilligers zijn van harte welkom! Afhalen van de bestellingen is op vrijdag 28 december tussen 14:30 en 15:30 uur in de GKv Uithuizen. En tussen 19:30 en 20:30 uur in de GKv Uithuizermeeden.

Het kniepertje is een platte wafel en symboliseert het oude jaar dat zich volledig heeft ontvouwen; op nieuwjaarsdag symboliseert het rolletje het onbekende nieuwe jaar.