Mission Possible / Nieuws  / Mission Possible in actie tijdens RUN van Winschoten
Run van Winschoten Mission Possible

UITHUIZEN Afgelopen zaterdag heeft Mission Possible met deelname aan de RUN van Winschoten actie gevoerd voor het BabyBox project in Bulgarije en Rusland. Met zeven wandelaars, negen 10×10 estafettelopers en één Lutje RUN deelneemster is € 2.850 opgehaald.

De RUN van Winschoten begon om 9:00 uur met de Lutje RUN toen de regen met bakken uit de lucht viel. Ook de rest van de morgen bleef het regen en pas in de loop van de middag liet de zon zich zien. De lopers ondervonden weinig problemen van het weer. Naast de tien hardlopers deden dit jaar ook zeven wandelaars mee voor Mission Possible die een wandeltocht van tien kilometer liepen. De jongste deelnemer was Loïs Hofsté. Zij deed mee met de Lutje RUN. De 10×10 km estafette voor het Mission Possible team startte om half elf. Voor zowel fans als de lopers was een basis pal aan het parcours op ruim 9 km in de Noorderstraat ingericht. Voor de versiering van de Noorderstraat ontvingen de bewoners de eerste prijs.

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland, is erg blij met de inzet van alle lopers. “. De Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa. Het voor de ouders een last om voor hun dochters te zorgen, zodat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners – en vaak jonge tieners – zijn. Tijdens de zwangerschap hebben ze meestal geen instructies over de gezondheidszorg of het ouderschap. Meestal komen ze voor het in eerst in contact met de medische zorg als het kind geboren is. Met het Babybox project geven we voorlichting en training en zijn we in staat om vroege huwelijken te voorkomen en a.s. moeders te helpen tijdens hun zwangerschap”.

Bekijk hier het fotoverslag