Mission Possible / Nieuws  / ACTIE4KIDS VOOR KINDEREN IN ARMENIË

Kortgeleden heeft Mission Possible schoenendozen, versierd en gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed uitgedeeld in aan kinderen in Armenië. Deze actie werd mogelijk door samenwerking met stichting de Samaritaan uit Ermelo en de organisatie AMAA uit Armenië.
Onder de noemer Actie4Kids organiseert de Samaritaan jaarlijks een inzamelingsactie op scholen in Nederland en België waarbij 50.000 schoenendozen worden ingezameld. De schoenendozen bevatten schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. Ruim 7.000 schoenendozen werden ter beschikking gesteld aan Mission Possible voor distributie in Armenië. De douane afhandeling werd verzorgd door de organisatie AMAA.
Leden van de Mission Possible Armenië werkgroep deelden tijdens hun bezoek aan Armenië een aantal schoenendozen uit. De kinderen waren erg blij en verrast door dit onverwachte kado. Volgens een recent onderzoek van UNICEF en het Buro voor Statistiek van Armenië leeft 1 op de 3 kinderen in Armenië op of onder de armoedegrens.