Mission Possible

Nieuws

Uitbreiding activiteiten straatpatrouille Jekaterinburg

09/01/2012

Uitbreiding activiteiten straatpatrouille Jekaterinburg Mission Possible is een samenwerking aangegaan met het regionale centrum voor preventie en behandeling van HIV in Jekaterinaburg. HIV-besmetting is een groeiend probleem in de stad en vooral de laatste jaren neemt het aantal besmettingen toe.

Door het gebruik van desomorphine (in straattal 'krokodil' genoemd; een goedkope drug die eenvoudig is te bereiden en wordt ingespoten) en prostitutie loopt de straatjeugd grote risico's. Voor medische instellingen die zich bezighouden met de bestrijding van HIV is deze groep straatjeugd nagenoeg onbereikbaar. Om dat probleem op te lossen is de straatpatrouille van Mission Possible uitgerust met een mobiel testapparaat voor HIV en andere infectieziektes zoals Hepatitus en Syphilis. De staf heeft een training gevolgd over hoe mensen te consulteren tijdens en na de test.

Het mobiele testapparaat wordt inmiddels 2 maanden gebruikt en de eerste resultaten zijn bekend: 1 op de 8 van de straatjongeren die de test heeft ondergaan is HIV positief en 1 op de 6 heeft Hepatitis C.

Lees hier meer over de straatpatrouille.