Mission Possible

Nieuws

2000 Kniepertjes voor straatpatrouille Mission Possible

26/12/2011

2000 Kniepertjes voor straatpatrouille Mission Possible UITHUIZEN Vrijwilligers van GKv Uithuizen bakken deze week kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes voor de straatpatrouille van de hulporganisatie Mission Possible in Jekaterinaburg en Oefa, Rusland. Er zijn inmiddels ruim 2.000 besteld. Voor elke 20 kniepertjes kan 1 maaltijd door de straatpatrouille worden uitgedeeld.

De straatpatrouille van Mission Possible bereikt jaarlijks honderden kinderen en helpt hen om van de straat af te komen. Volgens de statistieken zijn er 3 miljoen verwaarloosde kinderen in Rusland. een deel van hen leeft tijdelijk of permanent op straat. Zij overleven door te bedelen, te stelen, lijm te snuiven en prostitutie. Het is een wereld vol geweld, drugs vuil en wanhoop.

Donderdag 29 december om 15:30 uur staat koffie en thee met gevuld nieuwjaarsrolletje klaar in de GKv in Uithuizen. Bert Dokter van Mission Possible zal een presentatie geven over de straatpatrouille. Ook zonder bestelling is men van harte welkom.

Meer informatie over de straatpatrouille.


Volgens traditie worden kniepertjes in december gegeten; het oude jaar heeft zich dan volledig ontvouwen. Het nieuwjaarsrolletje staat symbool voor het onbekende nieuwe jaar.