Mission Possible

Opvang van probleemgezinnen

Help ons mee deze gezinnen te ondersteunen en Doneer

AnyaAnya kreeg in oktober haar derde kind; een meisje. De begeleiders van ons opvangtehuis organiseerden alles wat nodig was voor de bevalling. We bezoeken Anya nu drie keer per week en brengen eten en kleding. Anya leeft met haar moeder en de drie kinderen in een kleine kamer. De kinderen komen nauwelijks naar buiten, ze eten slecht en hebben vaak honger.
Ksenya

Ksenya heeft een jaar bij ons gewoond. Ze kwam bij ons als 17-jarige moeder. Toen ze 18 jaar werd ging ze weer bij haar moeder wonen. En ze is erg blij met die mogelijkheid. Afgelopen september kreeg Ksenya een tweede kind, een meisje. We bezoeken haar drie keer per week en brengen voedsel en spullen voor de baby.


EkaterinaEkaterina leeft al jaren op straat en overnacht in kelders. Eerst samen met haar zus maar die pleegde drie jaar geleden zelfmoord. In dezelfde periode kreeg Ekaterina een zoontje. Maar die liet ze achter bij de moeder van de vader en zelf zocht ze de straat weer op. In oktober kreeg ze nog een zoon. We hebben haar geholpen met alles wat zij en de baby nodig hadden. Een tijdje woonde ze met haar vriend en kinderen bij haar schoonmoeder. Maar na 2 weken was ze weer op straat. Oma zorgt nu voor beide jongens en wil de voogdij. We blijven oma en de kleinkinderen helpen en af en toe komen we Ekaterina tegen tijdens de straatpatrouille.
Nastya
Nastya zorgt voor haar 3-jarig dochtertje. Ze komt regelmatig een maaltijd halen bij de straatpatrouille. We helpen haar ook met kleding en spullen voor haar kind. Nastya's moeder drinkt en ze wordt vaak door haar geslagen. Soms overnacht Nastya met haar kind in een schuurtje. We hebben haar daar opgepikt en na een nacht in  ons opvangtehuis in Jekaterinaburg hebben we haar naar ons centrum in Asbest gebracht. Daar is ze helaas niet lang gebleven; regelmatig is ze op straat. We hebben een serieus gesprek met Nastya en haar moeder gevoerd. De situatie is thuis nu wat beter. Moeder toont zich meer verantwoordelijk en Nastya werkt al twee maanden in een winkelcentrum. Regelmatig hebben we contact en houden de situatie in de gaten.